Cambuurnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

Een sportweddenschap plaatsen, hoe doe je dat?

Geld inzetten op voetbal of andere sporten is een heel oud fenomeen. Minstens 2000 jaar geleden tijdens de Griekse oudheden werd er al op sporten gewed. Tegenwoordig kun je wedden in een fysiek wedkantoor, of online. Door de online optie is sportweddenschappen veel toegankelijker geworden. Wil je zelf wel eens een weddenschap plaatsen? Lees dan in dit artikel handige tips om de juiste bookmaker te kiezen en de basisregels te leren.


Bookmakers in Nederland

Er zijn verschillende wedkantoren in Nederland beschikbaar. Er zijn maar twee bedrijven die een vergunning hebben voor een fysiek wedkantoor, namelijk TOTO en ZEturf. Bij deze wedkantoren kun je inzetten op allerlei sporten en paardenrennen.


Sinds 1 oktober 2021 is de Wet Kansspelen op Afstand ingegaan en mogen online casino's en bookmakers met een vergunning kansspelen aanbieden. Er zijn verschillende aanbieders beschikbaar, zorg dat je gokt bij een aanbieder met een Nederlandse vergunning. Zo weet je zeker dat je bij een veilige en eerlijke bookmaker speelt.


Hoe moet je beginnen?

Voordat je een weddenschap kunt plaatsen, zul je een account aan moeten maken. Dit is verplicht in Nederland, dus doorloop de stappen en vul de gevraagde gegevens in. Na het succesvol openen van een account zul je geld moeten storten om te kunnen wedden. 


Het is handig om het nieuws in de gaten te houden. Zo kun je voetbaluitslagen live op Sportytrader bekijken, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Alleen zo kun je een goed overwogen weddenschap sluiten.


Waar moet je rekening mee houden?

Een van de eerste dingen waar je op zal stuiten zijn de odds. Deze geven de kans aan dat een bepaalde gebeurtenis ook daadwerkelijk zal gebeuren. Het geeft ook aan hoeveel geld je kan winnen met de weddenschap. Hoe lager de odds, hoe groter de kans dat iets zal gebeuren, hoe minder geld je krijgt. We hebben een voorbeeld voor je gemaakt:


Er gaat bijvoorbeeld een wedstrijd SC Cambuur tegen FC Utrecht plaatsvinden. De odds zijn als volgt: (1)2,90 (x)3,50 (2)3,10. 


De 1 staat voor het winnen van de thuisspelende ploeg, in dit geval SC Cambuur. De x staat voor gelijkspel en de 2 duidt aan dat de thuisspelende ploeg verliest. Zoals je ziet is de kans dat SC Cambuur wint hier het grootst, daarna de kans dat SC Cambuur verliest en daarna komt gelijkspel. 


Stel dat je € 10 had ingezet op de winst van SC Cambuur, en het gebeurd. Dan krijg je € 10 x 2,90 uitbetaald, dat is € 29. Stel dat je had gegokt op gelijkspel met € 10, dan zou je bij gelijkspel € 35 hebben gekregen.


Door updates over je favoriete ploeg nauwlettend op te volgen, kun je de odds beter begrijpen. De odds zijn namelijk geen vast getal, maar veranderen afhankelijk van verschillende gebeurtenissen.


Verschillende weddenschappen

Er zijn verschillende weddenschappen mogelijk. Zo kun je inzetten op de uitslag van een bepaalde wedstrijd, hoe vaak er wordt gescoord of welke speler gaat scoren. Ook kun je weddenschappen combineren, waardoor je bij de juiste uitslagen meer geld kunt winnen.


Bekijk voordat je gaat gokken goed de regels. Gok nooit met geld dat je niet kunt missen en stop op tijd. Het is de bedoeling dat sportweddenschappen een leuk tijdverdrijf zijn, en geen verslaving.

ADO Den Haag nieuws De Graafschap nieuws FC Den Bosch nieuws FC Dordrecht nieuws FC Eindhoven nieuws FC Emmen nieuws FC Groningen nieuws
Helmond Sport nieuws Jong AZ nieuws Jong Ajax nieuws Jong PSV nieuws Jong Utrecht nieuws MVV Maastricht nieuws NAC Breda nieuws
Roda JC Kerkrade nieuws SC Cambuur nieuws TOP Oss nieuws Telstar nieuws VVV-Venlo nieuws Willem II nieuws

Cambuurnieuws.nl

Bezoek Cambuurnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over SC Cambuur van Leeuwarden. Blijf op de hoogte van de laatste SC Cambuur transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens SC Cambuur wedstrijden.

Cambuurnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Cambuurnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Cambuurnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Cambuurnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.